Това заяви пред ФрогНюз експертът Любомир Аламанов. Повод за коментара му

...
Това заяви пред ФрогНюз експертът Любомир Аламанов. Повод за коментара му
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Радев искаше да сее разкол. Сега приема реалността

Това съобщи пред ФрогНюз специалистът Любомир Аламанов.

 

Повод за коментара му е връщането на мандата на Румен Радев от ПП-ДБ. При връчването му обаче президентът направи извънредно изострен коментар и даже прикани ПП-ДБ да върнат досието празна.

 

Ето и цялото изявление:

Господин Аламанов, много по-обран бе в държанието си през днешния ден президентът Румен Радев при връщането на втория мандат за сформиране на държавно управление. При връчването на досието на ПП-ДБ той се изрече извънредно остро. Вие по какъв начин гледате на това и с какво си го обяснявате? 

 

Може би Радев се е надявал да сее ерес и да няма държавно управление. Сега е видял, че всичко е на вятъра и служебното ръководство завършва. Радев няма какво повече да каже.

Тоест държанието му е било пораженческо? 

 

Не. По-скоро приема действителността. 

Гражданите обаче по какъв начин я одобряват? Има доста остри мнения и от двата лагера.

 

Гражданите са в изчакване. Всички знаем и плюсовете, и минусите. Знаем какво стана 2015 година при сходен кабинет. Знаем заплахите. Не всички знаем какви благоприятни условия има едно по-спокойно ръководство, стига политическите сили в действителност да изпълнят уговорката си за нужните промени този път. Според мен жителите са изпълнени ненапълно с вяра, само че и с нерешителност за това какво ще създадат политическите сили. 

 

Споменахте промените, които би трябвало да бъдат осъществени. Може ли обаче да се разчита на ГЕРБ за това? Допускате ли, че този кабинет ще просъществува едвам няколко месеца, а задачата е ПП-ДБ да бъдат използвани? 

 

Това е едно от доста огромните терзания. Дълго време казвахме, че има подобен вид. Надеждата е част от ГЕРБ да са разбрали, че чудовището, което сътвориха през последните 12-15 година е толкоз огромно, че е на път да ги погълне и тях самите. Надеждата е, че те са разбрали, че в случай че и в този момент постъпят по този начин, както през 2015 година, и просто се възползват от обстановката, с цел да изперат имиджа на няколко души, историята ще ги запомни в неприятна светлина и не е ясно какъв резултат ще имат на последващи избори. 

 

И техният електорат знае какво страшилище сътвориха те. 2015 година беше в областта на анализите. В момента всички виждат какво се случва, изключително в правосъдната система. Това доста мъчно може да бъде прикрито и от самото управление на ГЕРБ.

Как ПП-ДБ могат да се предпазят от рейтингова вреда? 

 

С доста бързи, ефикасни и директни дейности, които носят смяна. Нямат време, никаква опция да се занимават с нелепости, с несериозни неща. 

А в случай че срещнат отпор?  

 

Нека го споделят и да стане ясно от кого идва. В предходният кабинет на Петков те като че ли не осъзнаваха, че би трябвало да споделят какво се случва на по-ниските равнища. Това е сериозно значимо да се каже - админите, които са под нечия защита, не разрешават да се извърши тази смяна. Както стана ясно в правосъдната система - че част от нея не желае смяна, тъй като ще я заплаши.

Акад. Николай Денков сподели, че в отсъствието на Мария Габриел при връщането на мандата на президента не може да бъде издирван знак. Вие склонен ли сте? 

 

Не. По Конституция е по този начин - мандатоносителят отива, с цел да върне мандата. Габриел не е от тази партия. Би било необичайно, в случай че е там.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР